Petiție pentru Monica Anisie
Burse în toată România!

Burse în toată România!
695 vizualizări

Noi, Consiliul Național al Elevilor, cerem Guvernului României stabilirea unui plafon minim pentru bursele pentru elevi, fie ele sociale, de studiu, de merit sau de performanță. Vă solicităm să includeți finanțarea necesară în bugetul de stat pentru anul 2020.

De asemenea, solicităm Ministerului Educației și Cercetării centralizarea și monitorizarea modului în care sunt acordate bursele în fiecare localitate. În cazul în care autoritățile publice locale refuză sau nu pot acorda aceste burse, Guvernul României să asigure fondurile necesare.

În decembrie 2019, încă există burse de câțiva lei. Această realitate contravine Legii Educației Naționale care spune că educația este o prioritate națională. Cu toate acestea, elevii înfruntă zilnic probleme cauzate de lipsa echității din sistem.

Reducerea decalajelor este posibilă doar prin impunerea de către Guvernul României, prin hotărâre de guvern, a unui cuantum minim pentru fiecare tip de bursă.

Potrivit unui studiu al Institutului Național de Statistică pentru anul 2018, din totalul cheltuielilor de consum ale unei gospodării, lunar, în medie, se investesc doar 9 lei (0,4% din totalul cheltuielilor de consum aferente pentru o gospodărie), pentru educație. În aceste condiții, bursa socială, de studiu, respectiv cea de merit sau performanță reprezintă un stimulent pentru elevii care au potențial în a se dezvolta pe plan profesional, chiar dacă situația financiară nu le permite acest lucru.

Astfel, considerăm necesare următoarele sume: – bursa socială: lunar, 30% din salariul minim net pe economie; – bursa de studiu: lunar, 32,5% din salariul minim net pe economie; – bursa de merit: lunar, 35% din salariul minim net pe economie; – bursa de performanță: lunar, 37,5% din salariul minim net pe economie.

Susținători

Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader
Scrisoare către
ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie
ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu
prim-ministrul României, Ludovic Orban

Burse în toată România!

Actualizări

More updates...
Consiliul Național al Elevilor a deshis această petiție
4 ani in urma

Scrie un răspuns sau un comentariu

Conectat . Deconectare?

3 Susținători
17 semnături necesare pentru a ajunge la 20
Prin semnare, accept Termenii și condițiile, și sunt de acord să primesc e-mailuri ocazionale despre campaniile de pe voceata.ctr.ro. Înțeleg și accept că puteți dezabona oricând din contul de utilizator.
Similar petitions
1,8K
Susține și tu Scrisoarea deschisă către decidenți
Petiție pentru DECIDENȚII POLITICI

Domnule Președinte, Stimați membri ai Parlamentului, Stimați membri ai Guvernului, Domnule Prim-ministru, ...

Consiliul Tineretului din România 155 susținători